MIDDELBURG - Gebeurtenissen in het dagelijks bestaan en hetgeen ze aan emoties teweegbrengen, inspireren Tjeerd Brakema tot het maken van zijn tekeningen en schilderijen. Tjeerd werd in Overijssel geboren, maar woonde tijdens zijn schooljaren al enige tijd in Middelburg en is daar nu sinds ruim een jaar weer terug. Brakema specialiseerde zich aanvankelijk in communicatie, maar is zich allengs meer gaan ontwikkelen als beeldend kunstenaar. Hij werkt met acrylverf, houtskool, potlood, spuitbus, viltstift en softpastel en creëerde een eigen expressionistische stijl. Hij mengt kleuren direct op doek of papier en gebruikt een eigen variant aan druktechniek. Soms snijdt hij delen van een schilderij uit het doek om ze daarna in een nieuwe compositie te herschikken.

(bron pzc 2010)


Kunstenaar maakt monument Jackson 

          

 AMSTERDAM - De Nederlandse kunstenaar Tjeerd Brakema heeft een monument voor Michael Jackson gemaakt. Het monument bestaat uit een bidstoel, kandelaars en een icoon van 'The King of Pop'.    

Brakema maakte het icoon vorig jaar al als eerbetoon aan de overleden artiest. De kunstenaar besloot er meer mee te doen na commentaar op het schilderij.

In het schilderij is de voorpagina van een krant met het nieuws van het overlijden van de zanger verwerkt in goudverf. Het monument is voorlopig alleen in Vlissingen te bewonderen. Tot zondag 11 juli is de bidplek aldaar te bezichtigen op de Cultuurwerf.  (bron nu.nl)